anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

Jak sprawdzić jak długo chodził tv w sklepie

profile.country.pl_PL.title
3echo-----
Poszukiwacz

Jak sprawdzić jak długo chodził tv w sklepie

Chodzi mi o to,ze kupiłem tydzień temu KDL 40EX 501 w Media Expert,który był na wystawie(ostatni).Po paru dniach użytkowania przeczytałem,że data produkcji to czerwiec 2010r.Czyli ponad rok.Byłem w szoku.Dlatego chciałem wiedzieć jak sprawdzić ile ten tv chodził?

41 ODPOW. 41
stubbs.
Użytkownik

Stawiam na program+, bo szczerze nie załapałem tej niecnej instrukcji :c20

Pozdrawiam Stubb
arik92
Użytkownik

MARCUS68 napisał(a):

A który to przycisk " i+ " ?

To jest ten przycisk gdzie masz obok zielony znak zapytania. Znajduje się on przy przycisku Options.

stubbs.
Użytkownik

Ahaaa :), dokładniejsze namiary na przycisk

http://pdf.crse.com/manuals/iManuals/pol/share/res_common/i_pRM_mid_AEP_ED031.full.png

Oznaczony numerem 3.

Pozdrawiam Stubb
profile.country.PL.title
nikox85
Nowicjusz

Posiadam 40ex720 po wejściu w menu nie widzę czasu ile chodził tv

stubbs.
Użytkownik

...Później powinna wyświetlić się tabelka, gdzie w ostatnim wierszu będziesz miał xxxx-yyyy-zzzz, gdzie xxxx - ilość przepracowanych godzin, yyyy - ilość włączeń TV.

Nie masz takiego formatu?
Najlepiej zrób zdjęcie ekranu który się Tobie ukazuje, po przejściu w/w instrukcji.

Pozdrawiam Stubb
profile.country.PL.title
nikox85
Nowicjusz

tutaj jest tabela z menu serwisowego gdzie tu jest czas pracy tv???
P1010003.JPGP1010002.JPG

arik92
Użytkownik

To co pokazałeś na zdjęciach otrzymałeś po wykonaniu konfiguracji przycisków i+, 5, vol+ i POWER, natomiast aby włączyć tablice diagnostyczną, gdzie jest podany czas pracy TV musisz wcisnąć na pilocie i+, 5 vol- i POWER.

profile.country.PL.title
nikox85
Nowicjusz

ok już mam dzięki
606h pracy telewizor mam ok 1miesiąc a tv wisiał w sklepie na ścianie czyli wszystko ok

Zimny_
Użytkownik

Odradzam wchodzenie do menu serwisowego. Bardzo łatwo coś zmienić i uszkodzić telewizor. Nie mając specjalistycznej wiedzy, można tylko sobie zaszkodzić. Także lepiej nie kombinować.

stubbs.
Użytkownik

Sądzę również, że serwis techniczny Sony nie byłby ucieszony z takiego obrotu sprawy, gdybyś coś uszkodził. Nie wiem jak w takim wypadku postąpiłby odnośnie gwarancji i dalszego serwisowania TV.
Również nie jestem zwolennikiem wchodzenia do menu serwisowego, jeśli nie jest się osobą znającą się na rzeczy lub w/w serwisem Sony.

Pozdrawiam Stubb