Podziel się wrażeniami!
Witam forumowiczów.
Mam problem z internetem w XF90. TV pokazuje że widzi sieć, łączy się z nią, natomiast po wejściu w aplikacje (netfix/showmax/youtube/player) wyświetla się komunikat o braku połaczenia z netem.
Początkowo wszystko działało jak należy, a problem pojawił się nagle 3 dni temu. Zapominanie sieci, resetowanie routera nie pomaga.
Wie ktoś jak to połączyć?
System raczej mam aktualny (w piątek się aktualizował), router to connect box z UPC.
Konsultowałeś już to z supportem?
podajemy kontakt:
poprzez formularz na stronie: https://services.sony.pl/supportmvc/pl/Contact/Email, telefonicznie dzwoniąc pod numer tel. 22 3060694 lub e-mailowo: customersupport.pl@eu.sony.com.
Spróbuj połączyć automatycznie
Łączenie przez WPS w niczym nie pomagało.
Problem po kilku dniach sam się naprawił, nie wiem jak, radość długo nie trwała, po kolejnych kilku znowu to samo.
Witam,
Sprawdź w routerze czy dla Wifi masz stały kanał czy automatyczny. Jeśli automatyczmy to zmień na stały taki który jest najmniej obciążony. Obciążenie kanałów możesz sprawdzić za pomocą dowolnej aplikacji analizującej sieć Wifi np. Wifi Analyzer na smartfon z Androidem. Jak mieszkasz w bloku to w otoczeniu może być wiele sieci na jednym kanale co powoduje niestabilność połączenia. Dodatkowo sprawdź czy TV się łączy di hotspota włączonego na smartfonie.
Pozdrawiam
U mnie od czasu do czasu tv zapomina sieć, mimo, że jest po kablu, muszę kliknąć.
Witam ja dopiero teraz kupiłem telewizor Sony i miałem ten sam problem po tym jak zmieniałem gniazdka i wyłączyłem prąd a rozwiązanie jest dość banalne dlaczego nie ma internetu wystarczy przestawić datę z automatycznego z sieci na transmisję tv lub odwrotnie żeby się zaktualizowała bo sama tego nie zrobi i odrazu będzie ok internet powróci i na kablu i na wifi pozdrawiam 🙃
Zmiana z datą działa! Dzięki.
Problem leży po stronie synchronizacji czasu w routerze i tv. Sprawdź jakie GMT jest w TV a jakie w ROUTERZE. Ustaw pobieranie automatyczne czasu z routera
To wina androida i Chin. U nich raz jesteśmy GMT +1 a czasami GMT+2