anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

KDL-55w805A - podłączenie do kina domowego YAMAHA

ROZWIĄZANE
m_trojak
Poszukiwacz

KDL-55w805A - podłączenie do kina domowego YAMAHA

Witam,

Podłączyłem TV do kina YAMAHA RX-V465 poprzez złącze HDMI. Ponieważ amplituner nie wspiera ARC dodatkowo podłączyłem przewodem optycznym.

Wszystko było by pięknie .... ale :slight_smile:

Czy dźwię przesyłany tą drogą (tj. przewód optyczny SPDIF (?)) jest przesyłany tylko 2 kanałowy ?????

Nie da się przesłać sygnału bez dekodowania go w TV ? np. DTS itp. ?

Chodzi mi o materiały odtwarzane na TV np. z USB czy Internetu.

15 ODPOW. 15
beniuasia
Użytkownik

U mnie na ustawieniu "płynnie" też jest dużo artefaktów ale nie zawsze, nie wiem od czego to zależy. Na ustawieniu "standard" jest lepiej. Ja nie zauważyłem jakiejś bardzo znaczącej różnicy w płynności pomiędzy tymi dwoma ustawieniami.

m_trojak
Poszukiwacz

Pewnie zależy to od jakości sygnału i od "zawartości sceny" - np. Przesuwające się szybko tło z dużą ilością szczegółów np. Ściana z cegły stwarza więcej problemów niż gładkie tło z małą ilością szczegółów.
Muszę się zaopatrzyć w nowe kable hdmi w jednakowym standardzie bo narazie mam straszną mieszaninę niewiadomego pochodzenia i jakości kabli.
Może się coś poprawi.
m_trojak
Poszukiwacz

Proszę Państwa :))) nowe kable -nowa jakość. Obraz stał się bardzo zadowalająco płynny. Jestem bardzo zadowolony. Polecam ludzią którzy narzekają na płynność obrazu i co chwila zmieniają tryb motionflow ( jak ja to robiłem podenerwowany płynnością ) zakupić nowe kable :)) ( teraz mam high speed v. 1.4 - a miałem niektóre już 8 letnie - nie wiem jaki był wtedy standard )
beniuasia
Użytkownik

Jeżeli możesz to napisz jakie dokładnie kable HDMI kupiłeś lub daj linka.

Pozdrawiam

m_trojak
Poszukiwacz

Kable kupiłem zwykłe ( jeśli dobrze pamiętam firmy gembird ) ważne żeby były w wersji 1.4 .
Zapłaciłem za 3m kabel około 20 pln.
beniuasia
Użytkownik

m_trojak

Dziękuję za informację.

Pozdrawiam