anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

KDL 65W855C - śmiać się czy płakać

profile.country.PL.title
jorgusw
Poszukiwacz

KDL 65W855C - śmiać się czy płakać

telewizor kupiony w pazdzierniku tego roku. Wymienilem ze starego 55HX820. Nie zalezalo mi na 4K wiec wybralem ten model sadzac, ze 5 lat od poprzedniego mojego modelu technologia poszla do przodu. Jakiez bylo i jest moje rozczarowanie tym urzadzeniem. Ilosc wad technologii LED na cm2 obrazu jest przerazajaca. DSE/banding (screen uniformity) jak zwał tak zwał jest tak irytujaca, ze przestalem ogladac telewizje. Po zgloszeniu do serwisu PRAM sc okazalo sie, ze dzialaja oni w sposob mega amatorski. Przyjechaly dwie osoby i mikro aparacikiem robili zdjecia kolorowych obrazow ze swojego USB. Zdjecia dodam obrazu statycznego. Nie mieli podstawowej wiedzy nt tego modelu i wad technologii. NIe mieli oprogramowania, ktore chociaz sprawialoby wrazenie profesjonalnosci. W rozmowe te osoby stwierdzily, ze widza problem i nawet zaproponowali nagranie wideo. Dzien pozniej okazalo sie, ze sprawa zostala zamknieta z dopiskiem problem nie wystepuje! Wpienilo mnie to bardzo wiec zalozylem spraw w Customer Service Polska. Tutaj amatorka poszla dalej. Sprawe ponoc badano kilkakrotnie na podstawie zdjec powyzszego serwisu mimo, ze kilkanascie razy pisalem, ze sprawa byla zle zbadana, material zle pobrany i domagam sie wizyty fachowca... CS kilka razy sugerowal, ze nie mam prawa niczego żądać bo DSE w tych modelach jest i koniec. Jednoczesnie obalili teze PRAM sc. Co i tak nie zaowocowalo wyjasnieniem sprawy ponownie i nie zostal poprawiony opis zamkniecia sprawy na tym mi dosc zalezy idac do sadu. Wg serwisu probelmu nie ma wg CS jest wszedzie i mam sie cieszyc, ze w ogole mam jakis obraz. Ogolnie mowiac ten sprzet to kompletny badziew, warszawski serwis Sony to amatorka a CS jest bezczelne i do niczego nie pomocne. Bardzo nie polecam tego modelu (KDL 65W855C) nikomu kto oglada pilke nozna, filmy z jasnymi scenami (moze sa jakies z samymi ciemnymi) i gra na konsoli. A kontakt z jednostkami, ktore powinny choc troche pomoc to farsa i szarpanie nerwow. Nawet nie chca podac kontaktow do eskalacji sprawy. Sony all baloney!

15 ODPOW. 15
AF1980
Poszukiwacz

Witam ponownie,

dziś dostałem odpowiedź z sony support: "Sprawa została dokładnie zweryfikowana podczas pierwszej wizyty serwisanta, dodatkowo była konsultowana z Sony Poland. W związku z powyższym opinia, że Pana telewizor jest sprawny zostaje podtrzymana. Sytuacja nie jest spowodowana wadą odbiornika, a konstrukcją matrycy która została zastosowana. Cechuje się ona m.in. mniejszym poborem mocy, niewielką grubością ekranu, ale także większą nierównomiernością podświetlenia.
Podsumowując, nie jest to wada odbiornika, lecz cecha konstrukcyjna, a w związku z tym nie może być podstawą reklamacji".

Kpina z klienta, nie wiedziałem, że w supporcie zatrudniają komediantów.

Proponuję omijać firmę i to badziewie, które produkują szerooookim łukiem.

pzdr

profile.country.PL.title
Macias82pl
Poszukiwacz

Zostaje ci jeszcze opcja wyslania @maila z opisaniem calej sytuacji do centrali (chyba w Londynie).

Dla przykladu gosciu w kanadzie, ktoremu wymienili 3 razy tv(miedzy innymi model ktory jest bohaterem tego watku) ze wzgledu na banding https://youtu.be/SuT6ZKr7s_M , moze tylko w Polsce sony robi sobie jaja z ludzi i wciska swoje teorie na temat LCD....

profile.country.PL.title
Sebo80
Użytkownik

Mam podobne problemy tylko z cloudingiem w modelu 55xd8577 napisalem do rzecznika praw konsumenta prowadzilem korespondencje z sony poland. Jedna wielka porazka. Teraz czekam az tv zabiora do serwisu jakies 200km od mojego miejsca zamieszkania po to zeby dowiedziec sie ze odbiornik funkcjonuje prawidlowo. "Cecha" produktu jaka to cecha skoro nie wspomina sie o niej nawet slowem podczas zakupu tych telewizorow? To sa cechy? Chyba wady o ktorych warto nie mowic, bo zbytu by nie bylo. Ja jestem zdesperowany i gotowy isc do nawet do sadu zeby walczyc o swoje pieniadze. 

profile.country.PL.title
Macias82pl
Poszukiwacz

Dokładnie jak wyżej, żadnej informacji ze strony sklepu, producenta, żadnej infortmacji w instukcji, nikt o zdrowych zmysłach nie kupił by Telewizora z takimi wadami, myślę że ocena nie zależnego rzeczoznawcy + powołany biegły z sądu i sprawa jest wygrana z dobrym prawnikiem, ja nie odpuszcze swojej sprawy, jak przegram to przegram ale bede wiedział że zrobiłem wszystko co mogłem.

AF1980
Poszukiwacz

Przyjechał dziś do mnie przesympatyczny pan Piotr z serwisu z innym egzemplarzem na wymianę ( niestety ten sam model), oprócz bandingu, tv mial sporą białą plamę na czarnym tle - dramat, jeśli Sony takie egzemplarze oferuje na wymianę to strach się bać. Walczę dalej, poinformuję o postępach. Pzdr

profile.country.PL.title
ukfalty
Nowicjusz

Jak się skończyła ta sytuacja u Państwa? Mam ten sam telewizor i właśnie zacząłem reklamować. Był już u mnie serwis z wymianą telewizora ale nie zgodziłem się ponieważ telewizor miał taką samą wadę - banding. Planuje zwrot i odzyskanie pieniedzy.