anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

Komunikat HDMI

profile.country.PL.title
Sooya2010
Poszukiwacz

Komunikat HDMI

Witam,

Mam drażniący problem z ciągłym wyskakiwaniem komunikatu telewizora (Sony KD-49XE7***) o podłączeniu HDMI i rozdzielczości.
Telewizor mam podłączony do komputera stacjonarnego, komunikat pojawia się za każdym razem gdy leci następny klip na YouTube (bądź nawet przy normalnym użytkowaniu - korzystaniu z przeglądarki internetowej), nie ważne czy jest full screen czy działa w tle.

Sprawdzałem na różnych wejściach HDMI oraz różnych kabli HDMI

PC:
Win 10
Intel UHD620

30 ODPOW. 30
profile.country.PL.title
Sooya2010
Poszukiwacz

TV rzeczywiście przed podłączeniem stacjonarki miał aktualizację, przed stacjonarką podłączony był laptop ale z windows 78 nic takiego się nie działo (teraz też się nie dzieję), specjalnie przyniosłem z pracy laptopa z windows 10 żeby sprawdzić - także nie ma problemu.

Nowego PC już na 3 razy formatowałem instalowałem różne sterowniki itp.

A jeśli chodzi o TV to ustawienia wyglądają tak(nie robiłem wszystkich możliwości - bo albo nie mają znaczenia albo są nieaktyne):

profile.country.PL.title
kosa16051971
Użytkownik

Jak patrzę to masz to samo,co ja miałem po pierwszej aktualizacji,wyskakuje stare menu,fajnie by było,żeby ktoś się odezwał,kto ma taki sam tv.

Kosecki
profile.country.PL.title
Sooya2010
Poszukiwacz

Fajnie by było gdyby @SupportSONY był choć trochę pomocny, a nie odbijał tylko piłkę. Przed zakupem telewizora od Sony wiele opinii czytałem na temat #SupportSony i to niepochlebnych ale myślałem, że tak jak z większością, ktoś po prostu trolluje - zaufałem, że jest inaczej ale widzę mocno się przeliczyłem. Trzy posty gdzie wina jest zrzucana gdzie indziej zamiast prostym sposobem dodać tą funkcję do aktualizacji albo w jakiś konkretny sposób pomóc. Przecierz jest to w innych modelach dlaczego tak to jest utrudniane?

profile.country.PL.title
kosa16051971
Użytkownik

Może weź go spróbuj jeszcze zresetować do ustawień fabrycznych,może zaskoczy.

Kosecki
profile.country.PL.title
Sooya2010
Poszukiwacz

Wykonałem, bez zmian...........

profile.country.PL.title
kosa16051971
Użytkownik

Sprawdzałem te menu na youtube jak naprawdę wygląda,i jest takie jak u ciebie,czyli myliłem się.

Kosecki
profile.country.PL.title
ZambrzyckiZ
Poszukiwacz

podłącz tv po hdmi do kompa i w kompie w ustawieniach dźwięku dla hdmi przypisz stałe wartości

profile.country.PL.title
leczech
Użytkownik

@Sooya2010 Z opisów nowych oprogramowań Twojego telewizora na stronie pomoc techniczna/pliki do pobrania  wynika, że przyczyną może jednak być oprogramowanie. Pierwszy raz spotkałem się z takimi uwarunkowaniami przy ich wgrywaniu.Sony po raz kolejny wypuszczalo niedopracowane oprogramowania.

profile.country.PL.title
kosa16051971
Użytkownik

Kolego pisałeś,że masz aktualizację 8.673-1000-1280-0-000,jest nowa aktualizacja,ale na pendrive-8.674,jak chcesz możesz sobie zaktualizować tv.

Kosecki
profile.country.PL.title
djrychu
Expert

Witam,

Stanowisko supportu w sprawie paska:

W telewizorze z serii XE70 aktualnie nie ma możliwości wyłączenia paska informacyjnego, ponieważ ten telewizor nie działa pod kontrolą systemu Android (który tę opcję posiada).

Pozdrawiam