- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś nieodpowiednią zawartość
Czy nagrywać na HDD można tylko przy włączonym tv? Czy musi to być HDD czy wystarczy pen?
Mam ty kd55x8509c
Rozwiązane! Idź do rozwiązania.
Zaakceptowane rozwiązania
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
Witaj. U mnie nagrywam (mam inny model sony) na dysk przy wyłączonym tv (oczywiście przy włączonym też) ale próbowałem nagrywać na 32gb pendrive i to nie zadziałało (nie nagrywał). Pozdrawiam
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
Dzięki za wskazówki.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
Witam. Mam KDL50W755C. Czy mógłby ktoś obeznany podać informację czy nagrywanie można planować w czasie i czy TV musi być właczony czy na czuwaniu i czy można nagrywać program np. z wbudowanego tunera sat. jednocześnie oglądając coś na DVBT lub z netu.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
Witam,
Nagrywanie można planować w czasie - telewizor nie musi być włączony. Co do oglądania i nagrywania w jednym czasie nie jestem pewien gdyż nie miałem okazji tego przetestować. Może ktoś inny się wypowie w tym temacie albo skontaktuj się z supportem Sony:
https://www.sony.pl/support/pl/contact
Pozdrawiam
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
Zanim pojawiła się ta opcja, było tylko wspomniane w specyfikacji na stronie modelu, że będzie możliwe nagrywanie na dysk usb, i tyle (tak mi się wydaję, że nie było nic więcej wyszczególnione). Ponieważ zacząłem się interesować tematem zwrotu tv, ponownie przejrzałem ów specyfikację, która została poprawiona 04.04.2016 i teraz jest napisane, co można i w jakich konfiguracjach jest dozwolone nagrywanie. W modelu 50w809c sprawa wygląda tak, po ostatniej aktualizacji, nagrywanie działa tylko wtedy, kiedy oglądasz to co nagrywasz... czyli jak dla mnie totalnie bezsensu i niepotrzebnie, chyba że ktoś lubi oglądać po kilka razy to samo. Sądziłem, że mając wbudowane 2 tunery: tv i sat, będzie oczywistym oglądanie jednego, nagrywanie drugiego. Niestety nie działa. Nie sprawdzałem jeszcze, jak wygląda opcja: nagrywania tv/sat; oglądanie hdmi.
Poza tym inni już wspominali, że nie działa nagrywanie obrazu z źródła hdmi.
Nagrywanie zaplanowanych programów przy wyłączonym tv w teorii istnieje, w praktyce wygląda tak, że tv pokazuje gotowość do nagrania, niby nagrywa, ale próba włączenia tv po nagraniu kończy się jego restartem, a nagranie jest uszkodzone.
No i jeśli jest możliwość nagrywania, szkoda, że nie wykorzystali tej funkcjonalności do zaimplementowania timeshift'a na rzecz nagrywania tego co jest oglądane.
Może u innych działa to lepiej
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
Mam model KDL-50W809C i z tego co pamiętam gdy miałem podłączony dysk to wyglądało to tak:
1) Nagrywanie kanału w DVB-T lub w DVB-S i oglądanie sygnału z wejścia zewnętrznego np. HDMI 1, bądź korzystanie z aplikacji - jest możliwe
2) W DVB-T nagrywanie jednego kanału (np. TVP1 HD - MUX3) i oglądanie innego kanału z innego multipleksu (np. Polsat - MUX2) - nie jest możliwe.
3) W DVB-S nagrywanie jednego kanału (np. TVP Info - częstotliwość 10719V) i oglądanie innego kanału z innego transpordera (np. 4 Fun TV - częstotliwość 10758V) - nie jest możliwe.
Zachowanie w przypadku 2 i 3 jest naturalne, bowiem modele z serii W75C i W80C/W85C mają fizycznie pojedynczy tuner DVB-T i pojedynczy tuner DVB-S, dopiero w serii X są podwójne tunery.
4) W DVB-T nagrywanie jednego kanału np. (TVP1 HD - MUX3) i oglądanie innego kanału z tego samego multipleksu (np. TVP2 HD - MUX3) - nie jest możliwe.
5) W DVB-S nagrywanie jednego kanału (np. TVP Info - częstotliwość 10719V) i oglądanie innego kanału z tego samego transpordera (np. TV Silesia - częstotliwość 10719V) - nie jest możliwe.
6) Nagrywanie kanału w DVB-T i oglądanie kanału w DVB-S lub odwrotnie - nie jest możliwe.
W przypadku 4 i 5 nagrywanie powinno być możliwe nawet w przypadku pojedynczego tunera, bowiem to są przypadki gdzie oglądany i nagrywany kanał są na tej samej częstotliwości, w przypadku zewnętrznych tunerów DVB-T i DVB-S z pojedynczym tunerem dostępnych na rynku takie rozwiązania są możliwe.
Przypadek 6 moim zdaniem też powinien być możliwy, bowiem sygnały DVB-T i DVB-S są sygnałami niezależnymi, doprowadzonymi osobno. Więc w tych trzech przypadkach to raczej kwestia oprogramowania, a nie kwestia sprzętowa.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
Odnośnie nagrywania dodam jeszcze, bo chyba nie zauważyłem takiego wpisu, jest możliwe odtwarzanie zawartości przy jednoczesnym nagrywaniu sygnału.
Miałem zaplanowane nagrywanie filmu, o którym zapomniałem, a jakiś czas wcześniej, uruchomiłem nagrany inny materiał. Obie operacje przebiegły wyjątkowo bezproblemowo
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
Podczas nagrywania można oglądac tylko dany kanał,który sie nagrywa ale można przeglądać zawartość netu.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
To chore jest. Gdybym to wiedział nigdy nie kupiłbym tv Sony. Dla mnie nagrywanie to podstawa że względu na moją pracę. Ale jestem wściekły 😡. Właśnie napisałem na forum pytanie na ten temat i zobaczyłem wasze wpisy i już wszystko wiem. Do głowy nie przyszłoby mi że Sony zrobi tak ***** ą rzecz. Jednak to jest prawda że to już nie jest to Sony co kiedyś. Co ja teraz zrobię.