Podziel się wrażeniami!
Czy nagrywać na HDD można tylko przy włączonym tv? Czy musi to być HDD czy wystarczy pen?
Mam ty kd55x8509c
Rozwiązane! Idź do rozwiązania.
Witaj. U mnie nagrywam (mam inny model sony) na dysk przy wyłączonym tv (oczywiście przy włączonym też) ale próbowałem nagrywać na 32gb pendrive i to nie zadziałało (nie nagrywał). Pozdrawiam
Dzięki za wskazówki.
Witam. Mam KDL50W755C. Czy mógłby ktoś obeznany podać informację czy nagrywanie można planować w czasie i czy TV musi być właczony czy na czuwaniu i czy można nagrywać program np. z wbudowanego tunera sat. jednocześnie oglądając coś na DVBT lub z netu.
Witam,
Nagrywanie można planować w czasie - telewizor nie musi być włączony. Co do oglądania i nagrywania w jednym czasie nie jestem pewien gdyż nie miałem okazji tego przetestować. Może ktoś inny się wypowie w tym temacie albo skontaktuj się z supportem Sony:
https://www.sony.pl/support/pl/contact
Pozdrawiam
Mam model KDL-50W809C i z tego co pamiętam gdy miałem podłączony dysk to wyglądało to tak:
1) Nagrywanie kanału w DVB-T lub w DVB-S i oglądanie sygnału z wejścia zewnętrznego np. HDMI 1, bądź korzystanie z aplikacji - jest możliwe
2) W DVB-T nagrywanie jednego kanału (np. TVP1 HD - MUX3) i oglądanie innego kanału z innego multipleksu (np. Polsat - MUX2) - nie jest możliwe.
3) W DVB-S nagrywanie jednego kanału (np. TVP Info - częstotliwość 10719V) i oglądanie innego kanału z innego transpordera (np. 4 Fun TV - częstotliwość 10758V) - nie jest możliwe.
Zachowanie w przypadku 2 i 3 jest naturalne, bowiem modele z serii W75C i W80C/W85C mają fizycznie pojedynczy tuner DVB-T i pojedynczy tuner DVB-S, dopiero w serii X są podwójne tunery.
4) W DVB-T nagrywanie jednego kanału np. (TVP1 HD - MUX3) i oglądanie innego kanału z tego samego multipleksu (np. TVP2 HD - MUX3) - nie jest możliwe.
5) W DVB-S nagrywanie jednego kanału (np. TVP Info - częstotliwość 10719V) i oglądanie innego kanału z tego samego transpordera (np. TV Silesia - częstotliwość 10719V) - nie jest możliwe.
6) Nagrywanie kanału w DVB-T i oglądanie kanału w DVB-S lub odwrotnie - nie jest możliwe.
W przypadku 4 i 5 nagrywanie powinno być możliwe nawet w przypadku pojedynczego tunera, bowiem to są przypadki gdzie oglądany i nagrywany kanał są na tej samej częstotliwości, w przypadku zewnętrznych tunerów DVB-T i DVB-S z pojedynczym tunerem dostępnych na rynku takie rozwiązania są możliwe.
Przypadek 6 moim zdaniem też powinien być możliwy, bowiem sygnały DVB-T i DVB-S są sygnałami niezależnymi, doprowadzonymi osobno. Więc w tych trzech przypadkach to raczej kwestia oprogramowania, a nie kwestia sprzętowa.
Odnośnie nagrywania dodam jeszcze, bo chyba nie zauważyłem takiego wpisu, jest możliwe odtwarzanie zawartości przy jednoczesnym nagrywaniu sygnału.
Miałem zaplanowane nagrywanie filmu, o którym zapomniałem, a jakiś czas wcześniej, uruchomiłem nagrany inny materiał. Obie operacje przebiegły wyjątkowo bezproblemowo
Podczas nagrywania można oglądac tylko dany kanał,który sie nagrywa ale można przeglądać zawartość netu.
To chore jest. Gdybym to wiedział nigdy nie kupiłbym tv Sony. Dla mnie nagrywanie to podstawa że względu na moją pracę. Ale jestem wściekły 😡. Właśnie napisałem na forum pytanie na ten temat i zobaczyłem wasze wpisy i już wszystko wiem. Do głowy nie przyszłoby mi że Sony zrobi tak ***** ą rzecz. Jednak to jest prawda że to już nie jest to Sony co kiedyś. Co ja teraz zrobię.