Podziel się wrażeniami!
jak w temacie próbowałem parę programowych serwerów media ale nie widzi ich moje sony 32v5500 nie wiem czemu ?komp widzi sony a jednak nie może wysłać do niego plików?
Masz może możliwość podłączenia telewizora bezpośrednio pod komputer? W celu wyeliminowania routera.
Mam ale zapewne jak wiesz posiadam tylko kabel lan nieskrosowany więc nic mi nie da podłączenie laptopa do tv bo bym musiał najpierw krosować kabel a nie będę rozbierał kabla
Nie jestem pewien ale w laptopach w większości przypadków jest montowany port auto który wykrywa czy kabel ma być krosowany lub nie. W stacjonarnych komputerach takich funkcji nie zauważyłem.
Z tym że przy bezpośrednim podłączeniu trzeba będzie ręcznie nadać adresy IP, maskę itd.
jak powinienem przypisać adresy ip dla lapka i tV ??
Jakieś inne ale z tej samej podsieci np:
IP 192.168.0.4 Maska 255.255.255.0
IP 192.168.0.5 Maska 255.255.255.0
oki wszystko śmiga i po lanie i po wifi problem to firmware TV wgrałem nowe i wszystko idzie jak trzeba ,dzieki wielkie za pomoc !!!
pierwsza osoba która zauważyła coś pozytywnego po zmianie softu
Część
Czy istnieje możliwość utworzenia sieci DLNA nie podłączając kabla sieciowego pod telewizor tylko za pomocą adaptera Wi-Fi wpinanego w port USB telewizora. Pozdrawiam
ceq napisał(a):
za pomocą adaptera Wi-Fi wpinanego w port USB telewizora. Pozdrawiam
Pisałem o wi-Fi podłączane pod port USB ponieważ sprzedawca w RTV EURO AGD wcisną mi coś takiego do telewizora sony kdl-40v5500 jadę dzisiaj to oddać.
Na stronie sony konfiguracja DLNA pokazana jest możliwość połączenia mostka sieciowego do telewizora na urządzeniu widnieje firma Bafflo. Szukałem takiego mostka lecz nie mogę znaleźć
Link do strony: http://www.sony.pl/hub/telewizory-lcd-bravia/15/3" target="_blank