Podziel się wrażeniami!
Czy można słuchawki połączyć przez Bluetooth z TV Brawia KDL-W809. Do TV mam podłączne urządzenie BT (dokupione) i włożene w wejście słuchawkowe, słuchawki MDR-1RBT odbierają bdb, jednak WF-1000X w ten sposób nie można podłączyć. Na czym to polega, w czym tkwi problem ?
Proszę o informację.
Rozwiązane! Idź do rozwiązania.
Cześć!
Czy słuchawki mają najnowsze oprogramowanie?
nowy soft pokazał się 17 maja.
@ojciec2008 napisał(a):
Witam. Wersja 2.0.0 z maja tego roku.
Dzięki.
W sumie to trudno mi powiedzieć dlaczego te słuchawki nie działają. Być może one mają ograniczenia w zakresie protokłów BT. Wysłałem zgłoszenie do Supportu Sony, zobaczymy co odpowiedzą.
Pozdrowienia!
OK, mam już odpowiedź z Supportu:
"telewizor z serii W80C nie ma możliwości połączenia ze słuchawkami bluetooth, możliwość taka pojawiła się w telewizorach Android z roku 2017, od serii XE85. Jest to kwestia specyfikacji telewizora, nie oprogramowania, więc nie ma możliwości wprowadzenia aktualizacji, która doda tą możliwość."
MDR-1RBT łączysz z zewnętrznym urządzeniem. I to do producenta tego urządzenia powinieneś kierować pytania związane z WF-1000X - być może jakaś podpowiedź z ich strony pomoże.
Jak pisałem, Bluetooth to nie jest tylko jeden protokół. Dlatego starsze TV się nie łączą ze słuchawkami. Dlaczego tak ktoś to wymyślił? Nie wiem. Dla mnie to dość dziwna sprawa.
A z jakim telefonem łączysz słuchawki? Ja przy połączeniu z WH-900N na iPhone mam problem z gestami jeśli używam playera innego niż ten domyślny z iTunes.
Np korzystając z aplikacji YT można zatrzymać odtwarzanie, ale wznowić już nie. Za to z odtwarzaczem Sony NW-A45 wszystko jest idealnie.