Podziel się wrażeniami!
Witam,
Mam pytanie kiedy Sony planuje aktualizacje Android TV np. dla KD-65XF9005 (XF90 model 2018) do wersji Oreo 8.x?
Pozdrawiam
Tomek
U mnie wszystko ok 49XE9005
Czy może kolega sprawczić w ustawieniach HDMI Arc funkję eARC- po nim jest przekazywany dżwięk 7.1. zwykły ARC przesyła tylko 5.1.
Napiszcie proszę jak z HDR-em w NETFLIXIE po satelicie oraz z filmami odtwarzanymi z dysku. Czy można w menu wł./wył. HDR.
Jedyna rzecz, którą zauważyłem to to, że faktycznie YouTube z HDR nie ustawia maksymalnej jasności ekranu, poza tym spoko.
To jest już od jakiegoś czasu i na androidzie 7. Co ciekawe jak pojawiło się HDR na YT w Tv Sony, działało to poprawnie, po prawie dwóch tygodniach, jasność jest tak jak ustawiona dla zwykłej treści, ale samo HDR działa.
KD-55XD7005 instalacja po USB
U mnie TV ześwirował totalnie. Nie wykrywa źródeł. Nie widzi żadnego HDMI kompletnie nic. Nie można wejść w ustawienia TV. Teraz zawiesił się na logo android i tyle. Czeka mnie chyba serwis. Model KD-55EX9305.
Telefon do serwisu sony.
Wyłączenie z prądu na 10 minut. Przywrócenie ustawień fabrycznych, TV ożył i zobaczymy jak będzie dalej działał.
Zgłoszenie serwisowe otwarte zobaczymy co dalej będzie.
Witam
Wczoraj zaktualizowałem tv do najnowszej wersji oprogramowania oreo 8.0 i pojawił się problem. Tv przestał odtwarzać dzwięk DTS z plików zapisanych na dysku zewnętrznym, po zmianie ścieżki np. pl ac3/eng dts aplikacja wideo się wiesza i po wyjściu z aplikacji dodatkowo nie ma dzwięku jest tylko obraz na urządzeniach podłączonych przez hdmi np. nc+, tutaj ratuje go jedynie miękki reset.
Reszta aplikacji działa prawidłowo, dzwięk po hdmi arc idzie tylko DD 5.1
8.0 Oreo zainstalowałem wczoraj o 17:30 z pendriv'a bez najmniejszych problemów. Wszystko działa. Zostały zachowane moje ustawienia.
Dodatkowa informacja
sprzęt:
TV KDL-55XF7569
Amplituner SONY STR-DH520
Blu-ray BDP-S390
TUNER STB ARRIVA T650i
odtwarzanie z HDD i pendriv'a
nagrywanie na HDD
_
poa zainstalowaniu 8.0 Oreo wszystko działa, podobnie jak wszystkie ustawienia i aplikacje w samym telewizorze. Nie ma się do czego przyczepić.
Jak coś komuś świruje w tv po tej aktualizacji, to proponuję odłączyć na chwilę od prądu powinno pomóc.