Podziel się wrażeniami!
Czy najnowsza aktualizacja oprogramowania telewizorów jest już dostępna? Chodzi mi o aktualizację , która miała być dostępna 14.10.
Rozwiązane! Idź do rozwiązania.
Jak poszedł pełny reset tz wgranie oprogramowania na nowo,to bardzo dziwne że się nie naprawilo. Jeszcze raz może zrobić i odczekać dzień zanim podlaczy się HDD.
Tak teraz sobie pomyślałem, że być może nie umiem zrobić tego pełnego resetu, bo kiedy skorzystałem z opcji przywrócenia do ustawień fabrycznych, to nawet nie musiałem ponownie logować się w Google, nie mówiąc już o wgraniu oprogramowania na nowo. Może byś mi coś podpowiedział "matrbis"? Aha! Cały czas chodzi mi o dysk HDD, na którym mam swoje materiały, a nie o ten HDD do nagrywania z telewizora.
Taaaa 🙂 szczerze to bym pomógł ale nie potrzebowałem robić resetu już od dłuższego czasu. Może zrobiłem z 2 razy w pierwszym miesiącu po zakupie. To ponad rok temu i nie pamiętam. W ustawieniach w pierwszej linijce kafelkow jest pamięć i resetowanie oraz konfiguracja początkowa. Spróbuj może tą konfigurację...ale pamiętaj jak się powiedzie to tracisz wszystkie ustawienia. Na pewno nie zrobiłeś pełnego resetu, bo nie musiałeś się logować w Google i pewnie nie ustawiales np internetu od nowa.
Można też chyba tak...wgraj z komputera na czysty pendriva aktualizacje tak jak zalecają w instrukcji na stronie, wypakuj zipa na penie i takiego gotowego włóż do USB np nr1 przed Włączeniem tv. Włącz i, albo zapyta się czy ponowic aktualizacje lub powie że już aktualne i pupa blada z wgraniem.
Będę próbowal. Dzięki!
Wysłałem wiadomość prywatną (PW)
No niestety, wszelkie sposoby naprawy aplikacji: ALBUM i WIDEO nie dały rezultatu. Nadal dysk HDD jest odczytywany przez te aplikacje bardzo minimalistycznie. Kontakt z pomocą techniczną SONY to jakiś horror! Ci ludzie usiłują zrobić z człowieka idiotę i nic więcej. Żadnej merytorycznej pomocy, tylko głupie porady wzięte po prostu z Internetu, skąd ja już dawno je powziąłem i sprawdziłem.
Witam,
A ja proponuję zrohić soft reset przez przytrzymanie klawisza włączania na pilocie gdy TV jest włączony.
Pozdrwwiam
To też już przerobiłem, i nic. Mało tego, to dzisiaj po włączeniu rano telewizor całkowicie zaprzestał odczytywać dyski HDD. Muszę używać KODI lub VLC żeby coś obejrzeć. A jeszcze na domiar złego nie mogę połączyć smartfona z telewizorem, przestały działać: Screen Mirroring i NFC. Przed aktualizacją, połączenie obydwoma sposobami odbywało się bezproblemowo. Sprzęt spisuje się coraz gorzej. Myślę, że czeka mnie wezwanie serwisu.
Po długiej walce udało mi się przywrócić częściowe czytanie materiałów z dysków HDD przez aplikacje ALBUM i VIDEO, ale to jest naprawdę dostęp szczątkowy. Powrócił także ScreenMirroring, ale NFC jest chyba nie do naprawy. Zauważyłem też ciekawostkę in + dla SONY, a mianowicie - po jakimś czasie od momentu wyłączenia telewizora zostaje wyłączone zasilanie dysków HDD, czyli teraz dyski nie pracują "na okrągło" tylko są wyłączane. I to jest ten plus ostatniej aktualizacji. Natomiast podejrzewam, że właśnie manipulacje związane z uruchomieniem tej opcji mogły spowodować moje problemy z czytaniem HDD przez VIDEO i ALBUM. No i jeszcze taka ciekawostka - z tego dysku, którego nie czyta ani VIDEO ani ALBUM - muzyka jest bezproblemowo odtwarzana przez aplikację MUZYKA.
Powiedz czy jak robiłeś ustawienia fabryczne to wszystko przebiegło poprawnie? Zgdonie z:
http://sony-eur-eu-pl-web--eur.custhelp.com/app/answers/detail/a_id/72534
Pozdrawiam