anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

ANDROID 7 dla modeli 2015 2016 2017 ! ! !

ROZWIĄZANE
profile.country.PL.title
zbygaaj
Doradca

ANDROID 7 dla modeli 2015 2016 2017 ! ! !

Jak w tytule SONY zapowiedziało że modele od 2015 roku dostaną Androida 7 ! ! !  Piękna wiadomość !

1 ZAAKCEPTOWANE ROZWIĄZANIE

Zaakceptowane rozwiązania
18 ODPOW. 18
profile.country.PL.title
cristians84
Użytkownik

Żródło?

profile.country.PL.title
zbygaaj
Doradca

Motoi Kawamura, Head of TV Marketing and Product Planning for Sony Europe

profile.country.PL.title
zbygaaj
Doradca
profile.country.PL.title
hctomi
Użytkownik

Historycznie patrząc powinniśmy się spodziewać aktualizacji przynajmniej w pierwszym kwartale 2018r.:smileywink:

profile.country.PL.title
Damaranus
Użytkownik

Ostatnio w grupie Samsung kilku użytkowników nie mogło się powstrzymać i dodali pełne złości i nadzieji posty: czekam już dwa dni na aktualizację, co się dzieje? ktoś coś? 

Śmiech na sali :slight_smile: 

Jeszcze 5 nie zaktualizowali a już 7... jedyne co dobrego wnosi ta informacja to to, że Google ma plany wobec AndroidTV i o ile w tej chwili mało mnie interesuje sam ANDROID, co bardziej by mnie ciekawiło jakie funkcje będzie posiadał w kontekście obsługi telewizora. Dlaczego? Bo mając tablet Galaxy S 8.4 przeszedłem od 4 do 6 (Android) i gdyby mnie ktoś zapytał co się zmieniło, to jedyne co widziałem że się zmieniło to to że przejście z uśpienia do wybudzenia jest płynne (rozjaśnienie i ściemnienie) a było nagłe. Czy można to było ustawić ręcznie, nie wiem, ale w systemie nic się nie zmieniło praktycznie... 

Tak samo jest z 6 AndroidTV gdzie technicznie ten system nic nie zmienia, poza tym że zmieni się układ aplikacji... o sorka, dodali możliwość rozszerzenia pamięci (czekaj, Philips miał android 5 i miał to od razu). natomiast zmienia się sporo w układzie telewizora a więc obsłudze wejść, wyjść, i innych bajerów o których był wotęk na forum UK - czyli błędy zgłaszane przez użytkowników. 

Natomiast sam Android jest tylko zapleczem telewizora, z którego wiele osób (np. moi rodzice którzy mają ten sam model W755C w ogóle nie korzystają). TO ja korzystam na ich telewizorze z Androida bo mam potrzebę dostać się np. do aplikacji dla dzieci, YT czy odpalić film gdy siedzimy wieczorem przykładowo. Nie widać na horyzoncie aby android w jakikolwiek sposób ingerował w obraz wyświetlany na ekranie... a mógłby, bo widzę bardzo duży potencjał np. w tym aby naprawdę telewizor stał sięcentrum multimedialnym: budził nas pogodą i wiadomościami, łączył cyfrowe treści z informacjami z sieci (hola hola... trzeba te cyfrowe treści podłączyć pod telewizor jeszcze, co z tego że mam dekoder UPC). a do tego potrzeba zmian w wielu obszarach... wielu. w tym w strefie dostaców telewizji, dostawców materiałów w VOD. 

www.karczma.edu.pl - Dowiedz się więcej o AndroidTV
profile.country.PL.title
zbygaaj
Doradca

wiesz pierwsza myśl też była taka,że nia ma szóstki a piszą o siódemce oczywiście ,że spodziewam się jej za rok ale ....... no właśnie ale.Mam doczynienia z SONY od dobrych kilkunastu lat i wiem jak był traktowany kilent ,który kupował drogie modele a nim byłem o aktualizacji po roku do swojego TV mogłeś już zapomnieć widać ,że się to zmieniło i to mnie cieszy ! Wiem,że dostanę tego androida i już (choć uwierzę dopiero jak go dostanę) nie zostaję już odstawiony na bok z moim 65XD9305.Dla mnie Android też był przyczyną kupna tego TV bo chciałem się już pożegnać z SONY możliwości zwiększają się kolosalnie ! To ,że masz coś a nie korzystasz to tyle ,że masz a jak korzystasz to dlatego ,że to masz zawiłe ale jak masz skorzystasz nie masz nigdy nie skorzystasz i tak jest z Androidem .

profile.country.PL.title
zbygaaj
Doradca

A co zmieni siódemka to pisze co zmieni : Version 7.0 will introduce new features such as picture-in-picture, multi accounts, multitasking menu, app recording, better HDR support, Vulkan 3D engine, bug fixes, and more.PiP ,wielozadaniowośc nagrywania ( time shift ,pauza),lepsze wsparcie HDR to jest chyba funkcja obrazu ? Kończąc aktualizacja pewnie nie bedzie obowiązkowa także zostaniesz z wyborem :slight_smile: pozdrawiam.Porównywanie plotek Samsunga z oficjalnymi informacjami to chyba co innego.

profile.country.PL.title
cristians84
Użytkownik

Problemem Android TV nie jest jego numerek wersji w menu systemowym a totalny brak aplikacji dedykowanych na TV. A nawet jak już się coś zainstaluje bocznymi drzwiami to trzeba robić podchody aby do tej aplikacji się dostawać...  Wielu kupuje Android TV dla aplikacji, ja tez tak zrobiłem. A korzystam w sumie z trzech: Youtube, Kodi i NC+ GO(wersja na tablety-konieczna myszka). Korzystałbym z wielu innych ale ich po prostu nie ma... A już najwiekszą kompromotacją sa aplikacje Video i Album... dno.

profile.country.PL.title
cristians84
Użytkownik

Co do potencjału. Brakuje mi kompletnie aplikacji z powiadomieniami. Np. z aplikacji typu livescore, pływające okienko z informacją o zmianie wyniku wybranego  meczu.