Podziel się wrażeniami!
Witam. Problem dotyczy nagminnego pojawiania się owego paska informującego o hdmi i rozdzielczości.
Wcześniej ktoś miał podobny problem i wystarczyło wciśnięcie klawisza "i+". Jednak tym razem to nie pomaga bo za chwilę znów się pojawia ten pasek. W sumie to mam tylko podłączone jedno urządzenie pod hdmi tzn. androidbox. A mój Tv to kd49xe7096. Nie wiem czy to wina ostatniej aktualizacji tv czy urządzenia. Przed aktualizacją tego nie zauważałem a teraz jest to bardzo denerwujące. Czy urządzenie podłączone może w jakiś sposób sprawiać by ten komunikat nagminnie się pojawiał. Sytuacja się zdarza gdy steruje urządzeniem, tzn. uruchamiam aplikacje bądź czasami gdy poruszam się po interfejsie samego boxa.
ja porostu go wyłączyłem , ustawienia/oglądanie tv/pasek informacyjny. A co najciekawsze po wgraniu nowego softu nie było tej tej funkcji a pojawiła się dopiero po przywróceniu ustawieńĶ fabrycznych
@biciu45 dziękuję Ci bardzo! Nie zauważyłem tej opcji, serwis z którym korespondowałem przez kilka dni również o niej nie wspominał
Z tym paskiem na górze ekranu to jest jakaś porażka.
Przed aktualizacją oprogramowania pojawiał się sporadycznie.
Po ostatniej aktualizacji wyskakuje coraz częściej i pojawia się np 15 razy w odstępach kilkunasto sekundowych.
Coraz horszy badziew te telewizory.
Mam to samo to dramat- ustawienia fabryczne nic nie daja, zmiana kabla , porażka. Oczekuję od sony pelnego wsparcia i rozwiązania tego badziewnego problemu
Sposób podany przez biciu45 działa, u mnie nie ma już paska. Dzięki.
jest , jest ..... zrób reset do ustawieĶń fabrycznych i się pojawi , też tak miałem
Wreście po kilku latach mój problem został ROZWIĄZANY! ;] W moim przypadku trzeba było wykonac aktualizacje do najnowszego softu v8.902 (poprzednia wersja v8.764). I właśnie po tej aktuzalizacji pojawia się wcześniej wspomniana opcja wyłączenia paska. ;]
Witam🙂 mam problem z tym nieszczęsnym paskiem informacyjnym😒 mam podpietą tylko konsole i próbuje to wylączyć w ust--》ogl tel i tam powinno być pasek informacyjny a ja tego nie posiadam🙈 tak jakby to było ale pojawia się przez sek i znika masakra. Zaobserwowałem to po akt do androida 9
Model:Bravia XG83 pzdr
Edit:Przed fabrycznymi nie miałem tego paska i tez jak wchodziłem czy ta opcja jest znikała i jej nie było.Dziś zrobiłem fabryczne zeby wyczyscic go z smieci to teraz całkiem wylączyć tego nie moge..