Podziel się wrażeniami!
Witam
Wczoraj chciałem podłączyć telewizor pod laptopa kablem hdmi w celu wyświetlania treści z lapotpa na tv, niestety telewior nie reaguję na podłączenie, po prostu nic się nie dzieję, zmieniałem w laptopie sposób wyświetlania obrazu w opcjach projektora i nic to nie daję, sprawdzałem pod każdym wejściem hdmi, użyłem do tego czterech różnych kabli i nic, oczywiście wszystkie sprzęty jak dekoder, kino domowe połączone hdmi działają znakomicie, tylko z połączeniem laptopa są jaja, dodam jeszcze, że podłączyłem laptopa pod inny telewizor w celu sprawdzenie, czy za kłopoty z podłączeniem nie jest odpowiedzialne wejście hdmi w laptopie i można to wykluczyć, bo wszystko działa.
Może podpowiecie co powinienem jeszcze sprawdzić,aby wszystko działało, bo ja już nie mam pomysłów.
Czytając, postanowiłem spróbować podłączyć laptop pod KD55x8509c. Windows 7 nivida itp. Wybrałem na Tv hdmi wejście i włożyłem hdmi do lapka. Reakcja blyskawiczna z małym minusem (format obrazu), panel ustawienia w Windowsie i zmiana na 720. Wszystko działamy na laptopie bo tv tylko odbiera sygnał. Kable mam najnowsze 2.0, ale myślę że 1.4 hdmi to konieczność.
Oczywiście spróbowałem Twojego sposobu i również nie przyniosło to rezultatów, telewizor nadal nie wykrywa laptopa. Nie mam pojęcia gdzie może leżeć błąd.
Nie wiem, czy to w czymś pomoże, ale jeśli chodzi o kable, to nie pamiętam producentów, ale na każdym jest numer: 20276 VW-1
z innnej beczki: jak byś coś potrzebował wyśwelić możesz spróbować w widnowsie wyświetlania na innym ekranie - połącz z ekranem bezprzewodowym (tv). Działa to ale z widocznym opóźnieniem.