Podziel się wrażeniami!
Ponoć ten model telewizora ma funkcję nagrywania sygnału DVB-T na dysk podpięty do portu USB. Aby jednak można było rozpocząć nagrywanie należy wcześniej zarejestrować dysk w TV. Tak poinformowano mnie na infolinii Sony.
Problem w tym, że nigdzie nie mogę znaleźć tej funkcji. Szukałem na stronie Sony, i nic. i-Manual jest również mało pomocny.
Jakieś wskazówki? Będę wdzięczny za pomoc.
W rzeczy samej, dyski opierają się na kodach binarnych (dwójkowych).
Jeśli jest ktoś zainteresowany podrzucam podstawową lekturę:
kody binarne
jaki pendrive 32 GB polecacie który bez problemu bedzie chodził.....
U siebie mam pendrive PLATINET kupiony w Real za 59 zł i wszystko działa jak należy. Po zarejestrowaniu w Tv zostaje 25 GB a to wystarcza na jakieś 12h nagrań HD (mecze Euro i Olimpiada).
Moim zdaniem większość pamięci będzie działać, zwróciłbym jednak sporą uwagę na wartości zapisu/odczytu, gdyż praktycznie każdy model pendrive inaczej wygląda pod tym względem.
Ważne, aby to nie był jakiś pendrive typu noname, który poza naklejką 32GB nie będzie miał nic wspólnego z tą pojemnością.
KrisKW napisał(a):
Ważne, aby to nie był jakiś pendrive typu noname, który poza naklejką 32GB nie będzie miał nic wspólnego z tą pojemnością.
Ja raz przejechałem się na pamięci "noname". Dostałem w prezencie. Ładnie opakowany, ładna obudowa. Zgrywałem dosyć ważne dane i po jakimś miesiącu odmówił współpracy. Pamięć nie czytelna, dane stracone. Nigdy więcej takich produktów...
Pamięć nieczytelna, to typowy objaw w przypadku kiedy kupujemy pamięć np. 32GB a w rzeczywistości ma ona w rzeczywistości np 4GB i chcemy nagrać coś ponad tą wartość. Pomijam już to, że tego typu noname są strasznie wolne.
KrisKW napisał(a):
Pamięć nieczytelna, to typowy objaw w przypadku kiedy kupujemy pamięć np. 32GB a w rzeczywistości ma ona w rzeczywistości np 4GB i chcemy nagrać coś ponad tą wartość. Pomijam już to, że tego typu noname są strasznie wolne.
Należy zwracać uwagę na prędkości odczytu/zapisu o czym wspomniał KrisKW.
Nie będą złe wartości dla pendrive:
USB 3.0 = do 90 MB/s (oczywiście w porcie USB 2.0 będzie miał wartości odpowiednio mniejsze)
USB 2.0 = do 30 MB/s.