Podziel się wrażeniami!
Witam
Przepraszam moderatorów ponieważ nie wiem gdzie mogłem umieścić ten temat więc umieściłem go tutaj ze względu iż posiadam z tej serii model tv.
Odnośnie mojego zapytania dostałem moduł Wi-Fi lecz wewnątrz nie było paragonu który wysłałem tylko podziękowanie od zespołu sony. Co w tym wypadku mam zrobić jeśli coś się stanie z tv , lecz oczywiście mam nadzieję że nic się nie przytrafi. Gdzie mam to zgłosić aby odzyskać dowód zakupu. Na dodatek w regulaminie promocji jest napisane że oryginał dowodu zakupu zostanie odesłany...
Po miesiącu od otrzymania kamerki napisałem zapytanie o oryginał faktury i dostałem taką odpowiedź. "Państwa dowód zakupu nie został jeszcze odesłany. Bardzo prosimy oczekiwać jego zwrotu w przeciągu kilku tygodni" Czemu to tak długo trwa?
MARCUS68 napisał(a):
Czemu to tak długo trwa?
Lajam napisał(a):
Cierpliwości, na pewno będzie dobrze
Pamiętajmy, że Sony to ogromna międzynarodowa korporacja.
Obieg dokumentów trwa naprawdę znacznie dłużej niż w firmie mającej tylko 1 biuro w jednym budynku.
Zwłaszcza, że do obiegu dokumentów dołącza się usługi firm zewnętrznych takich jak poczta czy kurierzy. Międzynarodowy obieg dokumentów, wraz z ich ilością w danym punkcie, daje taki efekt. A jak się skromnie domyślam, osób które skorzystało z tej fajnej promocji trochę można naliczyć .
Ja się w końcu doczekałem swojego modemu Wi-Fi po prawie dwóch miesiącach od wysłania papierów. Papiery doszły 3 dni po modemie.
Jednak jakie było moje zdziwienie gdy tydzień później przyszła do mnie druga przesyłka z drugim modemem! Również z Francji i również na moje nazwisko. Przypuszczam, że to pomyłka. Na razie to zostawię. W sumie to nie wiem co z tym zrobić.
Długi czas oczekiwania, ale było warto
A moje papiery pewnie gdzieś zaginęły,bo już nie wiem ze trzy miesiące od modemu wifi ich nie mam.Ale kopie zrobiłem,a to podobno jest ważne w przypadku gwarancji.Także odpuściłem sobie je.
Też słyszałem o tym, że kopie w/w dokumentów są honorowane.
Wydaje mi się, że dojdą do Ciebie wszystkie dokumenty. Niestety cała procedura trwa trochę czasu.
moje dokumenty wreszcie dotarły w tym tygodniu.