- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś nieodpowiednią zawartość
Android 6.0 gotowy do pobrania
Witam,
Zgodnie z zapowiedziami Sony, pojawiła się aktualizacja oprogramowania. Proszę o opinie osób które dokonały aktualizacji.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
Mam na dysku update 3.533. Próbowałem tak zrobić, ale nie działa.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
Możesz gdzieś umieścić, spróbuje?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
Mam bardzo wolny uploadu, więc zajmie to wieki. Uroki życia na wsi. Spróbuję może w sobotę, bo jutro nie dam rady. Wydaję mi się, że downgrade jest niemożliwy. Niestety to nie jest taka sama zabawa we flashowanie jak w przypadku telefonów.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
Kiedyś chciałem zainstalować jeszcze raz tą samą wersje softu i nie poszło. Ale jak ktoś chce spróbować link do porzedniej wersji na stronie Sony.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
Dzwoniłem do Sony, temat nowość, jeszcze nie wiedzą jak to naprawić. Lepiej poczekać z aktualizacją dla KDL-43W755C, chyba że wolicie gry planszowe albo spacer.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
Ja też dzwoniłem do Sony. Przez telefon Pani powiedziała mi, że będzie trzeba na telewizorze wprowadzić kombinację klawiszy i są potrzebne dwie osoby - brzmi jak opis force hard reset. W domu będę po południu, żeby zadzwonić i zrobić to co proponują. Pewnie dopiero wtedy coś się wyjaśni.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
Dostałem taką procedurę z działu pomocy technicznej:
W nawiązaniu do zgłoszenia uprzejmie proszę o dokładne wykonanie poniższych kroków celem usunięcia usterki telewizora:
1. Odłącz przewód zasilający od gniazda elektrycznego.
2. Naciśnij VOL- oraz przycisk zasilania/POWER na urządzeniu (panel telewizora) i przytrzymaj go.
3. Ponownie podłącz zasilanie, naciskaj klawisz VOL- i przycisk POWER na urządzeniu.
4. Dioda LED zmieni kolor na zielony po około 30 sekund.
5. Puść klawisze.
6. Telewizor uruchomi się ponownie 2 razy i przełączy do ekranu pierwszej konfiguracji.
7. Przejdź przez wstępną konfigurację, ale nie wyszukuj kanałów ani nie loguj do konta Google.
8. Gdy w menu głównym, pojawi się możliwość przejścia do Ustawień proszę wybierz Pamięć i resetowanie, następnie zatwierdź opcję Przywróć ustawienia fabryczne.
9. Wykonaj reset fabryczny, kiedy telewizor przejdzie do ekranu początkowego, proszę wypełnij konfigurację w pełny sposób (strojenie kanałów, logowanie do konta Google itp).
Wypróbuję po powrocie z pracy.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
Nie działa, już wczoraj to próbowałem;-)
Telewizor uruchamia się 2 razy, wszystko normalnie się resetuje, ale diodia dalej miga zielono i pomarańczowo i ekran jest czarny.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
Widzę, że mialem niezwykłe szczęście, że u mnie zadziałało. Dodam po kilkudziesięciu minutach zabawy, że ten Soft naprawdę poprawił szybkość działania tv. Co do usterek tu zgłaszanych - sprawdziłem wybieranie głosowe - u mnie działa, CAM Polsatu również
działa bez problemu. Dziś sprawdzę Astona z kartą nc+.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
Po aktualizacji nie działa Wifi... Widzi sieć ale się z nią nie łączy. (przed było ok)