Podziel się wrażeniami!
Witam
Czy jest jakaś instrukcja ustawienia tv pod HDR. Canal+ 4k nadaje z HDR ale u mnie przy HDR10 kolory tak jaskrawe że nie idzie oglądać a orzy hlg ciemny obraz mimo jasności na full. Tv sony bravia 55xe8599.
Może dlatego ,że XE 9305 ma procesor Processor X1™ Extreme a XE 9005 Processor X1
Moim zdaniem to nie kwestia prosesora, algorytmy dla HDR są takie same więć raczej problem leży w oproframowaniu.
XE9005 mają również problemy z odtwarzaniem 4K na youtubie a na XE9305 takich problemów nie mam.
Tak jak kolega wcześniej napisał to kwestia Processora X1™ Extreme.
Z powodu którego zresztą różnica w cenie między tymi modelami wynosiła kilka tysięcy.
Czy jest jeszcze szansa na to że pierwsze modele HDR ( wmoim przypadku KD-65X9005C) dostaną aktualizację softu żeby problem obrazu z atality (NC+4K) został rozwiązany. Dekodera nie wymienię więc zostaje wymiana TV oczywiście wszystko poza SONY. A może jednak jest jakaś możliwość, hardwerowa możliwość wyłączenia tego HDR. na TV ??
Witam raczej nie da się tego wylaczyc też zastanawiam się na zmianę tv tyle kasy w błoto sony na pewno jus skreśla ciekawe jak to wygląda na innych markach tv
W dniu 8 pażdziernika otrzymałem piątą odpowiedź od Sony o identycznej treści co druga, trzecia i czwarta. Za około 3 tygodnie otrzymam następną o identycznej treści i następną , i następną i następną.
a oto odpowiedź jaką na problemy z wyświetlaniem HDR otrzymałem dwa dni temu
"Szanowny Panie,
dziękuję za kontakt z firmą Sony.
Nawiązując do korespondencji, pragnę Pana poinformować, iż problem w dalszym ciągu jest weryfikowany przez dział techniczny.
W tej sytuacji jedynie mogę Pana przeprosić za niedogodności, z jakimi się Pan spotkał w trakcie korzystania z naszego urządzenia.
Jeśli tylko będziemy mieli nowe informacje związane z danym zagadnieniem, to zostaną one umieszczone na stronie pomocy technicznej urządzenia.
bez komentarza
Witam a ciekawe jak wygląda hdr w innych markach tv dla mnie to żenada że sony nie może poradzić sobie z hdr
Czy ktoś z Was ma może już jakieś wieści kiedy będzie aktualizacja opragramowania układowego nowszego od wersji V5.381 z maraca b.r