- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś nieodpowiednią zawartość
słuchawki bluetooth a tv sony
Prosiłbym o jasną odpowiedź - czy w tv sony mimo, że mają bluetooth nie ma możliwości skorzystania ze słuchawek bluetooth? Czemu pytam - mam 2 pary słuchawek bluetooth, działających z 5-6 letnim tv lg z funkcją buletooth bez problemu ale niedziałających z sony bravia (KDL-50x815B). Pani z infolini poinformowała mnie, że tv sony nie współpracują z tego typu słuchawkami bo bluetooth jest jednostronny? To jak mam wykorzystać ten bluetooth? A swoją drogą nigdzie nie znalazłem ostrzeżenia, że słuchawek akurat ten "dziwny jakiś" bluetooth nie obsługuje - a to przecież Sony a nie tv "no name".
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
Tak się składa, że bardzo lubię markę Sony, słyszałem wiele dobrego o telewizorach Bravia więc na taki się zdecydowałem, fakt, mój błąd, że nie znam się na technologii Bluetooth aby wiedzieć, że są jakieś profile i nie każde Bluetooth to takie jakiego oczekujemy.
Według mnie problem nie będzie wyczerpany dopóki nie znajdzie się rozwiązanie problemu, jakiś konkretny produkt.
Nadajnik bluetooth, niby ok ale czy na pewno będzie działał? W jakimś innym temacie wczytałem, że ktoś taki kupił i nie działało ...
Na allegro jest tego mnóstwo, od 20 do 200 zł, jaki wybrać? Nie chciałbym wydawać pieniędzy w błoto.
Skoro Sony nie zaopatrzyło Tv w taką technologię to powinno chociaż wskazać jakieś rozwiązanie, czyż nie?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
Ja kiedys kupiłem takie nadajniki na próbę i nic- niestety bez pozytywnego skutku.
Problem u mnie dalej nie rozwiązany - jak byś coś znalazł daj znać.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
Witam. Panie "pawelszy", chyba jednak trochę Pan się myli twierdząc, że kupujący powinien umieć sprawdzić wszystko co producent oferuje w danym modelu. Ja nie mam pojęcia co oznaczają jakieś tam standardy bluetootha. Żeby się na tym wszystkim znać, musiałbym chyba ukończyć jakąś szkołę informatyczną. Nie tędy droga! Ja kupuję telewizor, na którego pudle jest jak byk napisane, że ma np.: bluetooth, 3D, 4K, HDR i.... coś tam jeszcze. I nie muszę jako zwykły klient dociekać, czy to jest jakieś tajemnicze bluetooth, działąjące ***** wie jak! Dla zwykłego klienta bluetooth, to jest bluetooth i to raczej producent powinien poinformować tegoż klienta, że ten bluetooth, w tym konkretnym modelu jest jakiś inny! Przepraszam za wykrzykniki, ale proszę mi nie sugerować, że aby w dzisiejszych czasach kupić telewizor, trzeba ukończyć przynajmniej specjalistyczny kurs informatyczny. Ludzie - laicy kupują samochody np. z ABS, ASR, ESP i tym podobnymi bajerami i te bajery mają być w tym zakupionym aucie i mają działać zgodnie z ich ogólnie pojętym przeznaczeniem, a nie działać tak jak sobie to wymyślił producent.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
Idąc tą drogą w przypadku najnowszego ps pro które ma funkcje hdr musieliby napisać że działa ona tylko z niektórymi tv (podać modele i aktualizować bazę za każdym razem jak nowe tv się pojawią) i z niektórymi grami (to samo jak z tv) to jest bzdura... Ja wiem klient nasz Pan ale jak się kupuje elektronikę to wypadałoby mieć jakieś pojęcie a nie iść do sklepu popatrzeć na etykiety i wybrać ten z największą liczbą słów których się nie zna...to samo z aparatami na pudełku będzie nagrywanie 4k z kodekiem xavc a w instrukcji że tylko z szybkimi kartami...ja bym to sprawdził przed wydaniem kilku tysięcy...
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
Moglibyśmy długo dyskutować o tym, że Sony postąpiło nie fair w stosunku do zwykłego śmiertelnika, Ty będziesz ich bronił jako, że się znasz na technologii i wiesz o istnieniu połowicznego Bluetooth czy jak to tam nazwać ale to chyba nie o to chodzi?
Na forum raczej powinno się szukać rozwiązania problemu a nie szkalować markę bo oni mają to gdzieś i nic z tym nie zrobią.
Wcześniej kolega napisał, że kupił transmitery na allegro i mu nie działały, korzystając z promocji na darmową wysyłkę w pewnym sklepie kupiłem urządzenie Renkforce BTX-1300, wg wszelkiego opisu powinno spełnić swoją funkcję więc jak tylko dojdzie, zdam relację.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
Zaskoczę Cię, ale nie miałem o tym pojęcia, tyle, że ja od razu zerknąłem w specyfikacje telewizora, znalazłem część od BT i spr w necie co te skróty oznaczają. Ja nie bronię Sony bronie producenta niezależnie od marki...po stronie klienta, a nie producenta jest sprawdzenie danego urządzenia pod kątem swoich potrzeb i wybranie modelu spełniającego te potrzeby...
Ja wiem, że jest to problem jak chce się mieć tv Sony i słuchawki po BT, ale tego problemu Sony raczej nie planuje rozwiązać zostają tylko firmy zewnętrzne i znowu gdzieś wyżej padło stwierdzenie, że Sony powinno podać urządzenia, które pozwolą na uruchomienie słuchawek z tv, a ja się pytam dlaczego mieliby to zrobić? To nie leży w ich interesie po za tym, musieliby te wszystkie urządzenia przetestować, bo jeśliby podali, że dane urządzenie działa to potem gdyby coś nie działało to właśnie do Sony, a nie do producenta transmitera klienci by się odezwali(a przecież Sony nie ma kontroli nad jakością produktów firm trzecich więc trudno żeby za nie odpowiadała)...
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
Witam. A ja uważam, że nie byłoby problemu, gdyby ten zakichany bluetooth działał po prostu normalnie, tak jak w większości urządzeń. Po jakiego grzyba Sony taki właśnie upośledzony bluetooth wymyśliło? Chyba tylko po to żeby pokazać klientom gdzie ich mają...w głębokim poważaniu! Jest jeszcze kilka innych przesłanek świadczących o takim ich podejściu do klientów, ale już mi się nie chce o nich pisać, bo to dla przeciętnego klienta jak kopanie się z koniem.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
Zgaduje, że sama licencja BT za odbiornik kosztowała mniej niż odbiornik+nadajnik.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
Ale czy oni i tak nie mają wykupionej licencji skoro inne ich urządzenia są w to wyposażone?
Czy to tak nie działa ...?
Mnóstwo pytań, żadnej odpowiedzi
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
taka zgadywanka, ale najpewniej płacą za każdy model oddzielnie, jakby była jedna licencja na wszystko to w każdym aparacie miałbyś nfc wifi i gps